Erektil Disfonksiyon

Halk arasında iktidarsızlık olarak da bilinen Erektil Disfonksiyon; cinsel ilişki için penisin ihtiyaç duyduğu sertliğe ulaşamaması veya sertliğin sürdürülememesi olarak tanımlanmaktadır. Dünya üzerinde özellikle 40 yaşın üzerindeki her 3 erkeğin 2’sinde görülebilmektedir. Corpus cavernosum adı verilen penis içindeki kan damar adacıkları ile dolu iki adet silindir şekilli yapının kanla dolmasıyla ereksiyon gerçekleşir. Bu kan dolumunu engelleyen her türlü fiziksel rahatsızlık penisin sertleşememesine veya sertliğin korunamamasına sebep olur.

Düşük Yoğunluklu Şok Dalga Tedavisi Nedir?

Modus ED-SWT’nin düşük yoğunluklu şok dalga tedavisinde şok dalgaları anatomik bir bölgeye uygulandığında mekanik strese ve mikro travmaya sebep olur. Bu mekanik stres ve mikro travma kan akışının artmasına ve dokunun neovaskülarizasyonunun tetiklenmesini sağlayan bir dizi biyolojik reaksiyonu tetikler. Böylece şok dalgalarının, penise gelen kan akışını artırması ve yeni damarların oluşmasını sağlaması sonucunda penisin sertleşme sorunu ortadan kalkmış olur.

ED-SWT Nasıl Uygulanır?

ED-SWT tedavisi direkt olarak penisin çeşitli bölgelerine ve penis köküne uygulanır. Uygulanan her bölgeye bir seansta 300, toplamda 1.500 şok atışı gerçekleştirilir. Peniste 5 farklı noktaya uygulama yapılır. Tedavi 6’lı seanslar halinde yapılmaktadır. Tedavinin herhangi bir yan etkisi olmaması nedeniyle rahatsızlığın şiddetine göre seans sayısı arttırılabilir. Her seans yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Seans öncesinde hastaya ilaç, sedasyon, anestezi gibi uygulamalar yapılmaz. Seans bitiminde hasta günlük yaşamına kaldığı yerden devam edebilir.

Yan Etkiler

Tedaviden önce sedasyon, yatıştırıcı vb. herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duyulmaz. İşlem sırasında veya sonrasında hiçbir şekilde ağrı, sızı, şişlik, morarma, yanma ve tahriş gibi bir yan etkisi yoktur.

Sağlığınızı Riske Atmayın

  1. Kazan, Hüseyin Özgür, and Bülent Erol. “Pelvik nörovasküler yaralanması olan rat modelinde, düşük enerji şok dalga tedavisi erektil disfonksiyonda iyileşme sağlar.” Androloji Bülteni 18.67: 236-237.
  2. Tuncel, Altuğ, Ö. Güzel, and Ali Atan. “Erektil disfonksiyonda rol oynayan risk faktörlerini belirleme.” Androloji Bülteni 15.54 (2013): 158-163.
  3. Uluocak, Nihat, et al. “Koroner anjiyografik veriler ışığında erektil disfonksiyona bakış.” Türk Üroloji Dergisi-Turkish Journal of Urology 35.4 (2009): 316-21.